Reguli de urmat in croitorie

Reguli de urmat in croitorie

7_reguli_de_urmat_in_croitorie_400

In acest articol vom prezenta 7 reguli generale de urmat in croitorie, reguli ce pot avea adaugiri complexe, dupa caz. Vom incerca sa prezentam cat mai succint si la obiect ce reguli se presupune ca avem de urmat :

regula 1. masoara de 10 ori (daca e cazul) si taie o singura data.

tine minte : din mare poti sa faci mic – invers e mai greu 

regula 2. trage linii drepte – daca nu ai dexteritate foloseste o rigla – te scuteste de multa bataie de cap. Foloseste o creta de croitorie sau o coaja de sapun uscat (eu personal n-am mai gasit creta de croitorie in mercerie de cativa ani buni – e drept in tot orasul nu mai exista decat o singura mercerie si destul de slab aprovizionata).

regula 3. nu folosi materiale nedate la apa – dupa prima spalare s-ar putea sa ai surprize neplacute. (valabila in special la materialele din bumbac sau in)

regula 4. inainte de a te apuca de treaba e bine ca materialul sa fie calcat.

regula 5. daca nu ai incredere ca vei trage la masina drept , mai bine insaileaza materialul.  Aceeasi regula este obligatorie mai ales pentru cusaturile complicate gen prinderea manecii , a fermoarului , gulere , pense etc.

regula 6. fiecare cusatura la masina trebuie calcata sau descalcata -dupa caz- imediat . Apoi egalizeaza rezervele si surfileaza si calca inca o data. Abia apoi treci la urmatoarea cusatura.  In final , la ultimul tighel vei avea  produsul numai bun de folosire. Toate cusaturile vor fi astfel executate corect si mai ales estetic.

regula 7. inainte de a coase tivul e mai bine sa-l calci indiferent daca-l cosi de mana sau la masina.